Indonéské řízečky

Indonéské řízečky

Datum zveřejnění: 26. 5. 2011, 11:37

Recept na řízky s velmi neobvyklou pikantní chutí poslala dobrovolnice Zita. 

 
Ingredience
  • 4 vepřové řízky z kýty
  • 1 dl bílého jogurtu
  • podle chuti pálivá paprika
  • 1 menší sterilovaná kapie
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 tlučené hřebíčky
  • 5 lžic oleje
  • 2–3 bobkové listy
  • na špičku nože skořice
Postup

Každý z řízků rozpůlíme, abychom získali 8 malých řízečků. Lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se maso nekroutilo. Smícháme jogurt s paprikou, nadrobno nakrájenou kapií, pepřem, hřebíčkem a solí. Směsí potřeme řízky po obou stranách a necháme několik hodin v chladnu odležet. Do rozehřátého oleje vložíme bobkové listy se skořicí a promícháme. Řízky v takto připraveném oleji prudce opečeme po obou stranách. Podáváme buď teplé s rýží, nebo studené s chlebem a zeleninovým salátem.

 

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.