Kiš (quiche) francouzský slaný koláč na plech

Kiš (quiche) francouzský slaný koláč na plech

Datum zveřejnění: 29. 5. 2011, 17:20
Recept od Evy je další variantou na slané pohoštění z listového těsta. S francouzskou smetanovou omáčkou je to ale zase něco jiného a zároveň je snadný na přípravu. Děkujeme, přejeme dobrou chuť.
 
Ingredience
    • 1 listové těsto
    • 20 dkg šunky nebo uzeného masa nakrájeného na kousky
    • 1 pórek nakrájený na kousky
    • 20 dkg sýra nastrouhaného nahrubo
    • 4 vejce
    • 2 kelímky zakysané smetany
    • 1–2 dl mléka
    • sůl a pepř
Postup

Těsto rozválíme na plech, poklademe šunkou, pórkem a polovinou nastrouhaného sýra. V míse rozšleháme 4 celá vejce, kyselou smetanu, trochu mléka a sůl s pepřem. Nalijeme hmotu na těsto, dosypeme zbytek sýra. Kiš pečeme v troubě 30 minut při teplotě 180°C.

 

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.