Krchov – křehké slané sušenky

Krchov – křehké slané sušenky

Datum zveřejnění: 27. 5. 2011, 23:49

Recept máme od Evy, je to rodinný recept na sušenky, které se rychle upečou – a rychle zmizí. Jednou Eva potřebovala výborné sušenky uchránit před rodinou, aby je donesla na návštěvu. Udělala na ně proto výhrůžnou cedulku podepsanou třemi křížky – od té doby doma děti neřeknou sušenkám jinak než Krchov.

 
Ingredience
    • tavený sýr
    • tuk
    • mouka
    • špetka soli
Postup

Stejné váhové množství taveného sýra, tuku a mouky smícháme v míse, přidáme špetku soli. Vytvoříme těsto, vyválíme asi půl cm silný plát, nakrájíme na trojúhelníky o straně asi 3 cm, aby se doprostřed vešla půlka vlašského ořechu (vyloupnutá).

Přendáme dílky na pomaštěný plech, potřeme je vejcem, poklademe ořechy a pečeme dorůžova jako sušenky, tj. 5–10 minut při 150–170°C.

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.