Kremrole z domácího těsta

Kremrole z domácího těsta

Datum zveřejnění: 26. 5. 2011, 15:07
Dobrý tip pro bezlepkovou dietu! Každé bezlepkové těsto se strašně lepí na ruce a chová se jako zubní pasta. Ani tento recept bohužel není výjimkou, ale odměnou vám budou křehké, dobré a hlavně bezlepkové kremrole! Recept máme od Štěpánky.
 
Ingredience
    • 1 neušlehaná šlehačka
    • 1 kostka másla
    • 30 dkg hladké mouky (pro bezlepkovou dietu použijte Jizerku)
    • mouka na posypání válu
    • 1 vejce na potření
    • Na sníh: 4 bílky a 200 g cukru krupice
Postup

Mouku dáme do mísy, přilijeme šlehačku a zcela měkké máslo. Vařečkou a potom rukou vypracujeme těsto. Dáme je do ledničky odpočinout, nejlépe přes noc, stačí i 2 hodiny. Potom vezmeme plechové trubičky na kremrole (koupí se v domácích potřebách) a zvenčí je vymažeme. Na pomoučeném vále vyválíme plát těsta a rádýlkem se zubatým okrajem (nebo dvojitým rádýlkem k vykrajování pásků) nakrájíme těsto na pásky široké asi 3 cm. Vymazané trubičky obalujeme páskem těsta dokola, aby se spirálka trochu překrývala. Nemusíme pokrýt celou trubičku – budou pak menší kremrolky. Dáme je na vymazaný plech a potřeme nahoře rozšlehaným vejcem. Pečeme dosti zprudka do růžova (asi při 200°C), zhruba 15–20 minut. Hned jak trošičku zchladnou, vyklopíme kremrole z trubiček (vysuneme trubičku z širšího konce ven).

Sníh na plnění: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme do něj cukr krupici, přendáme hmotu do kastrolku, který dáme do většího kastrolu s horkou vodou a nad ohněm ve vodní lázni šleháme šlehačem nebo metlou tak dlouho, až zhoustne, a pak dál už mimo lázeň až k prochladnutí.

Malou lžičkou plníme z obou stran kremrole sněhovým krémem. Nakonec můžeme lehce posypat moučkovým cukrem.

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.