Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

Datum zveřejnění: 28. 5. 2011, 16:12
Recept od Terky připutoval z Jičína od maminčiny kolegyně z práce. Téměř stejný recept, ale pečený ve formě na bábovku poslala dobrovolnice Zita. Děkujeme!
 
Ingredience
    • 3–4 naplocho rozříznuté kuřecí řízky (celkem bude 6–8 tenkých plátků)
    • koření na maso (např. na pečené kuře, na medová žebírka aj.)
    • 20 dkg strouhaného sýra
    • 2–3 vejce
    • hrst mraženého hrášku
    • 1 červená paprika na proužky
    • 20 dkg anglické slaniny na plátky
Postup

Formu (srnčí hřbet) vyložíme pečícím papírem, poklademe anglickou slaninou, na to rozložíme asi 4 až 5 naklepaných plátků masa, okořeníme je podle chuti. Na to dáme směs, kterou umícháme v míse ze strouhaného sýra a vajec, můžeme podle chuti okořenit. Přidáme mražený hrášek a na proužky nakrájenou červenou papriku. Směs přikryjeme zbylými plátky masa a slaniny, může to i trochu přečuhovat formu. Pečeme něco přes půl hodiny, necháme do druhého dne ve formě vychladit. Potom krájíme na silnější plátky. Jí se zastudena.

 

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.