Makovec

Makovec

Datum zveřejnění: 27. 5. 2011, 23:55
Recept máme od Andrey, která je odbornicí na zdravou výživu a zdravý životní styl. Všimněte si, že těsto neobsahuje žádný přidaný tuk! Dobrou chuť!
 
Ingredience
    • 300 g hladké mouky (nejlíp špaldové)
    • 200 g hnědého cukru
    • 150 g mletého máku
    • 1 prášek do pečiva
    • ½ lžičky sody
    • 4–5 lžic sušeného ovesného mléka (lze použít i jiné, např. rýžové)
    • 0,4 l vody
    • skořice (podle chuti, lze i víc než 1 lžíce)
    • špetka soli
    • 3 lžíce oleje na vymazání pekáčku
Postup

Umeleme mák, smícháme všechny sypké přísady a přidáme ovesné mléko rozmíchané ve vodě. Pečeme při mírné teplotě asi 45 minut, někdy to trvá déle – až hodinu. Necháme makovec vychladnout a teprve potom jej vyklopíme, jinak se sráží.

 

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.