Marmeládové tolárky

Marmeládové tolárky

Datum zveřejnění: 28. 5. 2011, 09:15
Tolárky peče Iva na dětské oslavy svých vnoučat. Recept prý vznikl tehdy, když příliš spěchala a nestíhala vyvalovat a vykrajovat linecké koláčky.
 
Ingredience
    • 120 dg mouky
    • 40 g cukru
    • 100 g másla nebo Hery
    • 50–100 ml marmelády (malinové nebo nějaké jiné)
Postup

Zapneme troubu na 170°C, smícháme mouku, cukr a máslo. Ručně (nebo hnětačem) vytvoříme těsto, pracujeme rychle, jinak ztratí svoji křehkost. Z těsta zformujeme váleček a nakrájíme na 30 kusů. Z každého kusu vytvarujeme kuličku a položíme ji na plech vyložený pečícím papírem. V každé kuličce prstem uděláme důlek a naplníme jej marmeládou. Pečeme v troubě asi 10 minut. Celá výroba trvá zhruba 30 minut.

 

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.