Mini pizzy

Mini pizzy

Datum zveřejnění: 28. 5. 2011, 09:35
Recept na mini pizzy přinesla do Cesty domů Tereza, která jej dostala od kamarádky Dany, je jednoduchý, má spoustu možností jak pro masožravce, tak pro vegetariány, příprava trvá krátce a pečení také. Mini pizzy se staly součástí tradičních slavnostních pohoštění na akcích Cesty domů.
 
Ingredience
    • 1 balíček listového těsta
    • Na potření: kečup, rajský protlak, špenát, kysaná smetana…
    • Na nádivku: sýr, šunka, koření, případně ananas, šalotka…
Postup

Listové těsto rozválíme na tenkou placku (nebo na několik menších) a potřeme ji kečupem, můžeme i špenátem, zakysanou smetanou, rajským protlakem s rozmačkaným česnekem aj. Potom ji posypeme kořením. Nejběžnější je dobromysl (oregano) nebo bazalka. Potom placku posypeme strouhaným nebo poklademe plátkovým sýrem (raději tučnější). Osvědčilo se s náplní to nepřehánět – platí tu zlaté pravidlo, že méně znamená více. Kečup, sýr, koření a třeba kousky ananasu – a je to dobré dost.

Potom placku smotáme jako štrúdl, nakrájíme na plátky (asi 1–2 cm silné), dáme na vymazaný plech naležato hezky jeden plátek vedle druhého. Jednotlivé plátky neděláme moc velké, o průměru asi 8–10 cm, aby se po upečení v ruce nerozpadávaly. Mini pizzy můžeme ještě potřít rozšlehaným vajíčkem, posypat kmínem nebo jiným kořením, nahoru položit olivu, šalotku nebo kousek sýra. Potom dáme plech péci.
Po upečení jsou malé pizzy krásně barevné, pěkně vypadají i chutnají, a to jak teplé, tak i studené.

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.