Nejlepší slané šátečky

Nejlepší slané šátečky

Datum zveřejnění: 26. 5. 2011, 15:17
Nejlepší šátečky jsou od babiček a ani u těchto šátečků tomu není jinak. Pocházejí od babičky Zdendy a do kuchařky recept poslala Martina.
 
Ingredience
    • 1 balíček lístkového těsta
    • 25 dkg balkánského sýra nebo bryndzy
    • 1 vejce
    • 1 vejce na potření (není nutné)
Postup

Lístkové těsto rozválíme, placku nakrájíme na čtverce o straně asi 6 cm. V míse utřeme balkánský sýr nebo bryndzu s celým vejcem. Náplň dáváme lžičkou do středu čtverců, přeložíme čtverce napůl po úhlopříčce a vzniklé trojúhelníčky dobře po okrajích spojíme. Na vrchu šátečky můžeme, ale nemusíme potřít rozšlehaným vejcem. Dáme péci tak na 10 minut do trouby roztopené na 200°C.

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.