Ořechová roláda

Ořechová roláda

Datum zveřejnění: 25. 5. 2011, 17:02
S „rodinným stříbrem“ od znojemské babičky Aničky kuchařku obohatila dobrovolnice Eva.
 
Ingredience
    • 4 vejce
    • 7–10 dkg moučkového cukru
    • 7–10 dkg mletých nebo nastrouhaných jader vlašských ořechů
Postup

Žloutky s cukrem umícháme do pěny, citlivě vmícháme sníh z bílků a mleté ořechy. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný pečící papír na plechu. Pečeme zprudka (jde řádově o 6 minut).
Ještě horká roláda se na chvíli zavine a pak se rozvinutá nechá zcela vychladnout. Plní se šlehačkou, může se případně ještě zchladit v lednici a před nakrájením je dobré ji pocukrovat.

 

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.