Slané listové šátečky s játry a žampióny

Slané listové šátečky s játry a žampióny

Datum zveřejnění: 29. 5. 2011, 17:18
Knihovnice a dobrovolnice Luďka ještě dodává: „Tenhle recept jsem opravdu sama vymyslela na sklonku bolševické éry. Za kapitalismu jsem pak zjistila, že jsem si to měla nechat patentovat, protože různé podobné nápady měl asi milión dalších kuchařek!“
 
Ingredience
    • 1 listové těsto (babické nebo jiné)
    • 250 g drůbežích jater
    • 1 cibulka
    • 1 lžíce sádla
    • sůl, pepř
    • 100 g drobných žampiónů
    • 1 rozšlehané vejce na potření
Postup

Na polovině množství sádla zpěníme drobně nakrájenou cibulku, na ní orestujeme též drobně nakrájená drůbeží játra, hotové osolíme a opepříme. Na zbytku sádla orestujeme na plátky nakrájené žampióny a smícháme je s játry. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky (asi 24 kusů). Směs spravedlivě rozdělíme, křížem přeložíme rohy, potřeme vajíčkem a upečeme v troubě asi na 200°C dorůžova.

 

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.