Špenátový závin – Žába

Špenátový závin – Žába

Datum zveřejnění: 24. 5. 2011, 20:53
Recept na Žábu do kuchařky poslala Irena, a to z nemocnice, se zbrusu novým kyčelním kloubem. Děkujeme a přejeme velkou radost z odložených berlí a z opět bezbolestného běhání po kuchyni!
 
Ingredience
    • 50 dkg špenátového protlaku (mražený špenát)
    • 7 dkg másla
    • 4 dkg mouky
    • 1/8 l smetany (lze použít i mléko)
    • 3 žloutky
    • sůl

Náplň:

    • 1 vejce a 3 zbylé bílky
    • 6 dkg šunky
Postup

V kastrolku podusíme mražený špenát. Na hlubší pánvi si připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Rozředíme ji smetanou, povaříme, necháme trochu vychladnout. Zamícháme povařenou jíšku do prochladlého špenátu, přidáme žloutky a sůl. Na plech dáme pečící papír, vymažeme ho máslem a posypeme moukou. Na papír rozetřeme tence špenátovou hmotu a v troubě mírně upečeme. Horkou upečenou hmotu potřeme nádivkou, pak plát ještě horký rychle zavineme a závin vrátíme do trouby a chvilku zapečeme. Po vychladnutí krájíme Žábu na šikmé řezy.

Nádivka: Na pánvi osmažíme 1 vejce a zbylé 3 bílky a posypeme navrch sekanou šunkou.  

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.