Švédský sypaný koláč

Švédský sypaný koláč

Datum zveřejnění: 29. 5. 2011, 17:15
Tento křehký koláč je lépe jíst z talířků lžičkou. Recept poslala dobrovolnice Jana.
 
Ingredience

Těsto: (vše sesypeme do jedné mísy)

    • 3 hrnky polohrubé mouky
    • 1 hrnek pískového cukru včetně 1 vanilkového
    • 1 prášek do pečiva

Náplň: (smícháme v druhé míse)

    • 3 měkké tvarohy
    • 1 hrnek pískového cukru
    • ½ l mléka
    • 3 vejce
    • rozinky
    • kousek másla navrch
Postup

Koláč se nezadělává, sypeme jej rovnou do pekáče vymazaného olejem. Sypeme polovinu první mísy, na to dáme z druhé mísy celou tvarohovou náplň, navrch nasypeme druhou polovinu sypké hmoty z první mísy. Navrch nastrouháme nebo na plátky nakrájíme ztuhlé máslo. Pečeme v mírně předehřáté troubě.

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.