Sýrová roláda nepečená

Sýrová roláda nepečená

Datum zveřejnění: 24. 5. 2011, 19:56
„Roládu jsme vyráběly na koleji, když jsme chtěly udělat dojem na kluky,“ píše k receptu Katka. „Je to snadný recept, dal by se určitě všelijak vylepšit, třeba olivami nebo kořením, ale holý – s levným eidamem a juniorem místo šunky – jsme ho zapíjeli pivem a bylo nám pospolu skvěle!“
 
Ingredience
    • 50 dkg tvrdého sýra (třeba tučnější eidam)
    • sůl, křen (čerstvý nebo naložený, krenex, křenka aj.)
    • 25 dkg tučného tvarohu
    • 10 dkg šunky – do šunkové náplně
    • půl plechovky ananasového kompotu – do ananasové náplně
Postup

Dáme do hrnce vařit vodu. Sýr vložíme do mikroténového sáčku, pevně jej zavážeme a vložíme sáček do vařící vody. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme sýr pomalu vařit (asi 10 – 15 minut). Když je sýr vláčný a tažný, vyjmeme ho ze sáčku, na pomaštěném plechu, prkénku nebo papíře jej válečkem rozválíme – vznikne tenká placka. Pak ji potřeme náplní – buď šunkovou, nebo ananasovou. Pevně placku svineme – vznikne roláda – a zabalíme ji do alobalu nebo do fólie. Pak ji dáme na 1 den odpočinout a proležet do lednice.

Příprava náplní: Přiměřeně osolený tvaroh smícháme s křenem a na kostičky nebo nudličky nakrájenou šunkou. Nebo tvaroh smícháme s křenem a kostičkami ananasu.  

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.