Tvarohová pascha - ruská sváteční velikonoční pochoutka

Tvarohová pascha - ruská sváteční velikonoční pochoutka

Datum zveřejnění: 28. 5. 2011, 16:02
Recept pochází původně z Ruska, kuchařka za něj vděčí Marii.
 
Ingredience
    • 80 dg polotučného tvarohu
    • 40 dg másla
    • 4 dcl šlehačky
    • 40 dg cukru
    • 3 žloutky
    • 2 lžíce citronové kůry
    • půl balíčku vanilkového cukru
    • 10 dg kandovaného ovoce a 50 g rozinek
    • eventuálně i želatina
Postup

Čerstvý tvaroh rozetřeme s polovinou cukru a s máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky a pak vše přidáme ke tvarohu. Důkladně promícháme. Pak přidáme citronovou kůru a vanilkový cukr. Ušleháme šlehačku a zamícháme do hmoty. Naposled přidáme kandované ovoce s rozinkami. Nemáme-li originální dřevěnou formu na paschu, použijeme dortovou formu nebo skleněnou, keramickou či porcelánovou misku: vyložíme ji čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy přehneme přes paschu, zatížíme, aby byla pořádně slisovaná, a uložíme ji na 2–3 dny do chladu, nejlépe do lednice. Před podáváním paschu vyklopíme z formy, dozdobíme kandovaným ovocem, někde se zdobí slabou vrstvou barvené želatiny.

 

 

Chutnalo vám, co jste si podle našeho receptu ukuchtili? Udělali jste tímto pohoštěním někomu radost? Udělejte radost i těm, kteří prochází jednou z nejsmutnějších a nejtěžších fází života a pošlete DMS CESTADOMU na číslo 87 777 a podpoříte něčí důstojný konec života.